Přidání příslušenství, výhybky Vyřešeno
-
- x 3
Přidání příslušenství, výhybky
Dobrý den, mám dotaz ohledně přidávání výhybek v aplikaci TCS train. Jestli jsem to dobře pochopil tak je následující postup:
1- otevřu ikonu nový doplněk,přidám druh, výhybka
2- přidám název
3- přidám adresu,v tomto případě číslo 5 dle servodekodéru z dccdoma
4- uložím
Dotaz zní,jedna ikona má 4 výstupy. Je možné tyto výstupy použít na jednotlivé 4kusy výhybek? Jak je to z adresami zbývajících 3 výhybek a s jejich programováním.
Pochopil jsem to tak že na 1 servodekodér by měly stačit 2 ikony po 4 výstupech, skupina A a skupina B.
Snad jsem to srozumitelně popsal, děkuji za odpověď.
1- otevřu ikonu nový doplněk,přidám druh, výhybka
2- přidám název
3- přidám adresu,v tomto případě číslo 5 dle servodekodéru z dccdoma
4- uložím
Dotaz zní,jedna ikona má 4 výstupy. Je možné tyto výstupy použít na jednotlivé 4kusy výhybek? Jak je to z adresami zbývajících 3 výhybek a s jejich programováním.
Pochopil jsem to tak že na 1 servodekodér by měly stačit 2 ikony po 4 výstupech, skupina A a skupina B.
Snad jsem to srozumitelně popsal, děkuji za odpověď.
Re: Přidání příslušenství, výhybky
Zdravím,
s adresami příslušenství je to bohužel trochu složitější, protože každý výrobce si to udělal po svém. Asi všechny dekodéry z DCC doma používají jiné adresování než TCS a proto jsem do Android aplikace přidal přepočet, který by s tím měl pomoct. Pro začátek jen upozorním na význam slov adresa dekodéru a adresa výhybky.
Na první obrázku je ukázáno, kde najít miniprográmek pro přepočet.
Na druhém obrázku je zmíněný miniprográmek. Když dole napíšete XNET adresu, tak nahoře se zobrazí TCS adresa a zvýrazněný výstup 1-4 (výhybka 1 - 4). Funguje to i naopak a můžete překlikávat jednotlivé výstupy, pak se mění XNET adresa.
Poslední třetí obrázek ukazuje, kde je přepočtená adresa zobrazena u výhybek.
S pozdravem,
ZAVAVOV
s adresami příslušenství je to bohužel trochu složitější, protože každý výrobce si to udělal po svém. Asi všechny dekodéry z DCC doma používají jiné adresování než TCS a proto jsem do Android aplikace přidal přepočet, který by s tím měl pomoct. Pro začátek jen upozorním na význam slov adresa dekodéru a adresa výhybky.
- Adresa dekodéru je v případě servo dekodéru adresa celé čtveřice výhybek. Ta se zadává v Android aplikaci TCS.
- Adresa výhybky je už adresa každé výhybky připojené k dekodéru. Pokud v Android aplikaci vytvoříte příslušenství se 4ma výhybkama, tak pod každou výhybkou uvidíte "X: číslo". To označuje právě tu adresu výhybky.
Na první obrázku je ukázáno, kde najít miniprográmek pro přepočet.
Na druhém obrázku je zmíněný miniprográmek. Když dole napíšete XNET adresu, tak nahoře se zobrazí TCS adresa a zvýrazněný výstup 1-4 (výhybka 1 - 4). Funguje to i naopak a můžete překlikávat jednotlivé výstupy, pak se mění XNET adresa.
Poslední třetí obrázek ukazuje, kde je přepočtená adresa zobrazena u výhybek.
S pozdravem,
ZAVAVOV
Pomohl Vám tento příspěvek, dejte prosím srdíčko. ❤
Vyřešil tento příspěvek Váš problém, označte jej prosím jako vyřešeno. ✔ - Pomůžete tak ostatním, kteří mohou mít podobný problém.
Děkujeme ZAVAVOV
Vyřešil tento příspěvek Váš problém, označte jej prosím jako vyřešeno. ✔ - Pomůžete tak ostatním, kteří mohou mít podobný problém.
Děkujeme ZAVAVOV
-
- x 3
Děkuji,dnes jsem si to ještě prošel, už vím jak to funguje.
Super. Kdyby cokoliv nebylo ještě jasné, tak napište.
Děkujeme ZAVAVOV
Děkujeme ZAVAVOV
-
- x 3
Dobrý den,dnes jsem zapojil servodekodér a s pomocí vaší rady a přepočtu adres se mě podařilo zprovoznit všech 8 výhybek, takže ještě jednou děkuji.
Zdravím,
moc děkuji za informaci. Jsem rád, že vše funguje. Kdybyste měl jakékoliv další otázky, neváhejte se na mě obrátit.
S pozdravem,
ZAVAVOV
moc děkuji za informaci. Jsem rád, že vše funguje. Kdybyste měl jakékoliv další otázky, neváhejte se na mě obrátit.
S pozdravem,
ZAVAVOV
Děkujeme ZAVAVOV
Děkujeme ZAVAVOV
-
- Kontaktovat uživatele:
dobrý večer prajem
Budujem záhradnú železničku, mám centrálu TCS-2 a na ovládanie aplikáciu TCS Train v tablete.
Momentálne v aplikácii riešim pridávanie výhybiek (celkom ich bude 10)
V tomto prípade nepoužívam "klasický" výhybkový dekodér na zapojenie niekoľkých výhybiek, ale každá jedna výhybka má svoj vlastný dekodér priamo v prestavníku https://www.train-line45.de/accessories ... kombiniert.
No a môj dotaz prosím na vás je:
- či sa dá v aplikácii to grafické znázornenie "štyroch výhybiek v jednej" zrušiť, lebo ako píšem vyššie v mojom prípade jedna výhybka = jeden dekodér. - a tiež to značenie Roco 5-8 s tými ďalšími číslami 0-7 asi nie je potrebné - vhodné - pravdivé ???
Možno trepem, sú to pre mňa na tej záhradke nové veci a teraz nová centrála a nový ovladač, ale za opýtanie nič nedám
Vopred veľmi pekne dakujem
Budujem záhradnú železničku, mám centrálu TCS-2 a na ovládanie aplikáciu TCS Train v tablete.
Momentálne v aplikácii riešim pridávanie výhybiek (celkom ich bude 10)
V tomto prípade nepoužívam "klasický" výhybkový dekodér na zapojenie niekoľkých výhybiek, ale každá jedna výhybka má svoj vlastný dekodér priamo v prestavníku https://www.train-line45.de/accessories ... kombiniert.
No a môj dotaz prosím na vás je:
- či sa dá v aplikácii to grafické znázornenie "štyroch výhybiek v jednej" zrušiť, lebo ako píšem vyššie v mojom prípade jedna výhybka = jeden dekodér. - a tiež to značenie Roco 5-8 s tými ďalšími číslami 0-7 asi nie je potrebné - vhodné - pravdivé ???
Možno trepem, sú to pre mňa na tej záhradke nové veci a teraz nová centrála a nový ovladač, ale za opýtanie nič nedám

Vopred veľmi pekne dakujem
Nevidím v tom žádný problém. Výhybky mohou mít adresy např.:
5, 6, 7, 8
9, 10, 11, 12
13, 14
To je deset adres. Jdou po sobě a budou zobrazeny (téměř) vždy čtyři vedle sebe.
5, 6, 7, 8
9, 10, 11, 12
13, 14
To je deset adres. Jdou po sobě a budou zobrazeny (téměř) vždy čtyři vedle sebe.
Případně by mělo jít zobrazit jen jednu výhybku u každého příslušenství:
Tedy při zadávání nového příslušenství si vybrat jen jednu ze čtveřice a u ostatních nastavit nulu v místě, kde se vybírá L,P,X
Tedy při zadávání nového příslušenství si vybrat jen jednu ze čtveřice a u ostatních nastavit nulu v místě, kde se vybírá L,P,X
Děkujeme ZAVAVOV
Děkujeme ZAVAVOV