Připojení TCS-2 (+ problém se čtením a zápisem CV)

Nevíte si rady, jak něco nastavit nebo rozjet?
Podruh
Příspěvky: 1
Registrován: 28.1.2023 06:37:17

Připojení TCS-2 (+ problém se čtením a zápisem CV)

Příspěvek od Podruh »

Jsem totální nováček se zkušenostmi z analogu. Neznám tedy žádnou centrálu ani nic, co by se digitálu točilo.
Mám tcs-2 i tcs-rc asi týden. Jdu podle návodu tcs-2.
Android 8.0.0.
1) Kap. 4. Připojení pomocí LAN, str. 14 - bod 4. Vyberte nalezenou centrálu. Vybrat nelze, program sám vybere TCS-2, není možnost tedy vybrat demo.
2) kap. 4.4, bod 2 - na záložce klient je možné vyhledat.... není možné, aplikace se zavře s nabídkou restart nebo zpětná vazba.
3) kap.4.4, bod 3 - záložka AP - možnost vytvoření z centrály wi-fi.... zadané heslo není přijmuto...hlášení "není možné nastavit wi-fi nebo se připojit.

Děkuji za odpověď a přeji pokojný den.
Screenshot_20230128-065858_TCS Train.jpg
Uživatelský avatar
zavavov
Příspěvky: 305
Registrován: 16.3.2021 08:37:58
Bydliště: Brno
x 31
Kontaktovat uživatele:

Re: Připojení TCS-2

Příspěvek od zavavov »

Dobrý den,
moc se omlouváme za způsobené potíže. I přes veškeré snahy a testování se bohužel nepodařilo najít a vyřešit všechny chyby. Proto děkuji za tyto informace. Zde jsou odpovědi:
1) Je to chyba? Je to problém, že ji program vybere sám? Potřebujete vybrat z nějakého důvodu DEMO? Program v určitém případě má možnost sám zvolit a připojit se - má to uživateli spíše ulehčit.

2) Tohle považuji za chybu. Pokusíme se na tento případ podívat. Je dost možné, že s tímto problémem pomůže chystaná aktualizace (nyní ji testujeme, řeší například tyto důležité problémy: hlaseni-chyb-f13/aktualni-seznam-chyb-a ... 2-t89.html).

3) Předpokládám, že tento problém je způsoben příliš krátkým heslem. Nejsem si teď úplně jistý, ale myslím, že minimum je 8 znaků - určitě jsme tohle měli dát do návodu a omlouvám se, že jsme tak neučinili.

Vidím, že máte připojenou centrálu pomocí LAN kabelu, bohužel v tom případě se Vás týká problém, který jsme nedávno objevili (již zmíněný odkaz výše). Rád bych upozornil, že v tomto případě se nechová centrála úplně správně. Opravu máme nachystanou, jen ji testujeme, abychom nenaděli více škody než užitku. Ovšem centrálu jde bez problému využívat i bez připojení LAN, tedy přímo na WiFi. Ihned po spuštění se centrála chová jako WiFi AP (tedy něco jako Váš router s WiFi doma). Podle návodu se k této WiFi můžete připojit a používat centrálu bez potřeby připojení LAN kabelu.

Doufám, že jsem Vám pomohl. A moc se omlouvám za způsobené potíže. Pokud máte jakékoliv další otázky, tak se klidně ptejte.
S pozdravem,
ZAVAVOV
Pomohl Vám tento příspěvek, dejte prosím srdíčko. ❤
Vyřešil tento příspěvek Váš problém, označte jej prosím jako vyřešeno. ✔ - Pomůžete tak ostatním, kteří mohou mít podobný problém.
Děkujeme ZAVAVOV
Joseff
Příspěvky: 33
Registrován: 26.12.2022 17:32:36

Re: Připojení TCS-2

Příspěvek od Joseff »

Mam úplně stejné problémy tak nic nefunguje,,už mě začíná mrzet že sem dal takové peníze za něco co nefunguje.. Asi se budu muset smířit s tím že sem vyhodil takové peníze a asi koupit něco co funguje.
Uživatelský avatar
zavavov
Příspěvky: 305
Registrován: 16.3.2021 08:37:58
Bydliště: Brno
x 31
Kontaktovat uživatele:

Re: Připojení TCS-2

Příspěvek od zavavov »

Joseff píše: 11.2.2023 18:16:29 Mam úplně stejné problémy tak nic nefunguje,,už mě začíná mrzet že sem dal takové peníze za něco co nefunguje.. Asi se budu muset smířit s tím že sem vyhodil takové peníze a asi koupit něco co funguje.
Dobrý den,
se kterým bodem přesně máte problém? Myslím, že jste psal už do tématu hlaseni-chyb-f13/proc-to-porad-blbne-ed ... 8-s30.html ale bohužel jste mi neodpověděl, s čím přesně máte problém. Nerad slyším, že někdo má problém s našimi produkty, pokusím se udělat maximum, abych Vám pomohl vše rozjet.

Co pro vás mohu udělat?
S pozdravem,
ZAVAVOV
Pomohl Vám tento příspěvek, dejte prosím srdíčko. ❤
Vyřešil tento příspěvek Váš problém, označte jej prosím jako vyřešeno. ✔ - Pomůžete tak ostatním, kteří mohou mít podobný problém.
Děkujeme ZAVAVOV
Joseff
Příspěvky: 33
Registrován: 26.12.2022 17:32:36

Re: Připojení TCS-2

Příspěvek od Joseff »

Co psát když jedu podle manuálu který jsem si vytiskl celý teda 55 stránek a jedu bod po bodu centrálu nelze propojit. Když na programovací koleji nastavím lokomotivu nelze ji ovládat.chyba je v propojení mezí centrálou a telefonem nelze je párovat.
Uživatelský avatar
zavavov
Příspěvky: 305
Registrován: 16.3.2021 08:37:58
Bydliště: Brno
x 31
Kontaktovat uživatele:

Re: Připojení TCS-2

Příspěvek od zavavov »

Joseff píše: 12.2.2023 20:44:09 Co psát když jedu podle manuálu který jsem si vytiskl celý teda 55 stránek a jedu bod po bodu centrálu nelze propojit. Když na programovací koleji nastavím lokomotivu nelze ji ovládat.chyba je v propojení mezí centrálou a telefonem nelze je párovat.
Dobrý den,
jestliže jste se dostal až k tomu, že jste nastavoval lokomotivu na programovací koleji, tak se Vám muselo podaří spojení a párování. Pokud dochází k častému odpojování, pak můžete zkusit vypnout PING v nastavení - viz obrázek:
Screenshot_20230207-084613_2.png
Pokud na programovací koleji nastavíte lokomotivě jinou adresu (přes CV1), pak je potřeba změnit adresu i položky mezi lokomotivami na první kartě v aplikaci.

Rád bych dodal, že se snažíme, aby centrála byla dokonalá, ale i přesto se občas objeví chyba nebo něco v návodu není dobře popsáno a zákazník to správně nepochopí. Přesně k tomu slouží toto diskuzní fórum, kde popíšete problém a my se ho snažíme vyřešit. Ale musíme znát detaily a co přesně nefunguje. Jakou chybu to třeba píše a tak. Vždy se nám podařilo problémy vyřešit.

S pozdravem,
ZAVAVOV
Pomohl Vám tento příspěvek, dejte prosím srdíčko. ❤
Vyřešil tento příspěvek Váš problém, označte jej prosím jako vyřešeno. ✔ - Pomůžete tak ostatním, kteří mohou mít podobný problém.
Děkujeme ZAVAVOV
Joseff
Příspěvky: 33
Registrován: 26.12.2022 17:32:36

Re: Připojení TCS-2

Příspěvek od Joseff »

Můžete mě prosím poradit stim co mě to píše v tabulkách při programování nebo zápisu jak postupovat dál.
Přílohy
Screenshot_20230226_115404_com.tcs.app.jpg
Screenshot_20230226_115331_com.tcs.app.jpg
Uživatelský avatar
zavavov
Příspěvky: 305
Registrován: 16.3.2021 08:37:58
Bydliště: Brno
x 31
Kontaktovat uživatele:

Re: Připojení TCS-2

Příspěvek od zavavov »

Dobrý den,
při zápisu a čtení CV dochází ke komunikaci s lokomotivou pomocí dotazů, na které lokomotiva umí odpovídat jen ANO/NE (tedy pošle ACK - škubne sebou na kolejích a nebo nepošle nic). Problémů může být několik:
  1. Některé dekodéry tohle nemusí umět, ale dnes už většina to umí
  2. Špinavá programovací kolej nebo špinavé kolečka lokomotivy
  3. Nemusí se to vždy povést na první pokus, zkoušel jste to vícekrát?
  4. Při zápisu a čtení: Dochází ke škubání lokomotivy?
  5. Zkoušel jste to i s jinou lokomotivou?
S pozdravem,
ZAVAVOV
Pomohl Vám tento příspěvek, dejte prosím srdíčko. ❤
Vyřešil tento příspěvek Váš problém, označte jej prosím jako vyřešeno. ✔ - Pomůžete tak ostatním, kteří mohou mít podobný problém.
Děkujeme ZAVAVOV
Joseff
Příspěvky: 33
Registrován: 26.12.2022 17:32:36

Re: Připojení TCS-2

Příspěvek od Joseff »

Dobrý den
Mám eště jednu ta zatim eště v analogu,,
Lokomotiva sebou necukne. Skousim to třikrát za sebou a toto to píše cca po 5-8 vteřinách.
Když dám lokomotivu normální kolej jede pomalícku a nereaguje na vypínání v aplikaci. Až když to vypnu nahoře celé kolejiště.
Uživatelský avatar
zavavov
Příspěvky: 305
Registrován: 16.3.2021 08:37:58
Bydliště: Brno
x 31
Kontaktovat uživatele:

Re: Připojení TCS-2

Příspěvek od zavavov »

Dobrý den,
můžete mi prosím napsat o jakou lokomotivu se jedná (výrobce, typ, ideálně odkaz) a ideálně jaký je tam dekodér (originál nebo je to od někoho předělané třeba)? Pokud i špatně jezdí a nereaguje na digitální příkazy, tak je chyba někde jinde.

Ještě jedna hloupá otázka, ale pro jistotu se zeptám: Opravdu je lokomotiva digitální?

Ještě můžete zkusit vypnout v nastavení centrály-> DCC->"DCC kompatibilní s RailCom".

S pozdravem,
ZAVAVOV
Pomohl Vám tento příspěvek, dejte prosím srdíčko. ❤
Vyřešil tento příspěvek Váš problém, označte jej prosím jako vyřešeno. ✔ - Pomůžete tak ostatním, kteří mohou mít podobný problém.
Děkujeme ZAVAVOV
Odpovědět