Maximum lokomotiv, vagónu z dekodéry

Nevíte si rady, jak něco nastavit nebo rozjet?
Odpovědět
apa

Maximum lokomotiv, vagónu z dekodéry

Příspěvek od apa »

Dobrý den

Stal se mi jeden problém a to že mi nesvítily lišty vagónu na jedné soupravě. Již je nepustila centrála. Ano vím, že max je šest lokomotiv, ale pokud se do tohoto skromného počtu počítají i dekodéry v osvětlovacích lištách, tak to je sakra málo. Zkoušel jsem všem vagónkum přiřadit pouze jedno funkční tlačítko, ale marně. Na trati jsem měl dvě lokomotivy s dekodérem a celkem dvě soupravy osvětlených vagónu. Jedna patrová osvětlena dvěma dekodéry a následně pět vozů, v každém lišta z dekodérem. Můžete mi prosím vysvětlit problém, případně poradit jak nastavit centrálu?? Vagónu z osvětlením mám v soupravách celkem dost a nedokáží si představit, že na trať mohu pustit jen šest a dost.
Děkuji
sidlo
x 3

Re: Maximum lokomotiv, vagónu z dekodéry

Příspěvek od sidlo »

Neplést si pojmy. Vlaková souprava (nebo též multitrakce) může mít 1 + 5 dekodérů. Obecně může být dekodérů na kolejišti mnohem více. Počet současně ovládaných lokomotiv (do tohoto počtu nepočítají ty stojící) jsem se v manuálu nedočetl.
Takže můžu mít např. 20 vagónů každý s jinou adresou a 10 lokomotiv každou s jinou adresou. Postupně rozsvítím 12 vagónů a budu současně ovládat 4 lokomotivy. A ty zbylé lokomotivy budou stát a zbylé vagóny nebudou svítit.
apa

Příspěvek od apa »

Vlaková souprava 1+5, neboli 1 lokomotiva + 5 vagónu ano to samozřejmě chápu. Někde jsem četl, že maximální počet lokomotiv v akci je 6. Promiňte možná jsem Váši odpověď zcela nepochopil, omlouvám se nejsem zase tak zběhlý, ale já mám např. v jedné rychlíkové soupravě konkrétně 6 vagónu z dekodéry + něco je musí táhnout a jsem ve vlakové soupravě na 7. Takže pase... Pokud to teda dobře chápu? V nastavení centrály na boční liště jsem nastavil vše na 6, ale to číslo mi není moc sympatické. Příklad budu mít dvě mašiny na dráze a k nim si chci přidat 8 a k druhé 7 vagónu, pochopitelně osvětlených, takže zase pase. Nechápu jak na to vyzrát a jestli vůbec lze?
zavavov
x 33
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zavavov »

Zdravím,
Obvykle se to dělá tak, že všechny vagóny mají stejnou adresu. Pak stačí v celé soupravě jedna lokomotiva a jeden vagón a tím vagónem se ovládají všechny najednou. Plus třeba koncový může mít jinou adresu, aby se mu zapnuli koncové světla zvlášť.
Pomohl Vám tento příspěvek, dejte prosím srdíčko. ❤
Vyřešil tento příspěvek Váš problém, označte jej prosím jako vyřešeno. ✔ - Pomůžete tak ostatním, kteří mohou mít podobný problém.
Děkujeme ZAVAVOV
Odpovědět