Dobrý den
Stal se mi jeden problém a to že mi nesvítily lišty vagónu na jedné soupravě. Již je nepustila centrála. Ano vím, že max je šest lokomotiv, ale pokud se do tohoto skromného počtu počítají i dekodéry v osvětlovacích lištách, tak to je sakra málo. Zkoušel jsem všem vagónkum přiřadit pouze jedno funkční tlačítko, ale marně. Na trati jsem měl dvě lokomotivy s dekodérem a celkem dvě soupravy osvětlených vagónu. Jedna patrová osvětlena dvěma dekodéry a následně pět vozů, v každém lišta z dekodérem. Můžete mi prosím vysvětlit problém, případně poradit jak nastavit centrálu?? Vagónu z osvětlením mám v soupravách celkem dost a nedokáží si představit, že na trať mohu pustit jen šest a dost.
Děkuji
Maximum lokomotiv, vagónu z dekodéry
Re: Maximum lokomotiv, vagónu z dekodéry
Neplést si pojmy. Vlaková souprava (nebo též multitrakce) může mít 1 + 5 dekodérů. Obecně může být dekodérů na kolejišti mnohem více. Počet současně ovládaných lokomotiv (do tohoto počtu nepočítají ty stojící) jsem se v manuálu nedočetl.
Takže můžu mít např. 20 vagónů každý s jinou adresou a 10 lokomotiv každou s jinou adresou. Postupně rozsvítím 12 vagónů a budu současně ovládat 4 lokomotivy. A ty zbylé lokomotivy budou stát a zbylé vagóny nebudou svítit.
Takže můžu mít např. 20 vagónů každý s jinou adresou a 10 lokomotiv každou s jinou adresou. Postupně rozsvítím 12 vagónů a budu současně ovládat 4 lokomotivy. A ty zbylé lokomotivy budou stát a zbylé vagóny nebudou svítit.
Vlaková souprava 1+5, neboli 1 lokomotiva + 5 vagónu ano to samozřejmě chápu. Někde jsem četl, že maximální počet lokomotiv v akci je 6. Promiňte možná jsem Váši odpověď zcela nepochopil, omlouvám se nejsem zase tak zběhlý, ale já mám např. v jedné rychlíkové soupravě konkrétně 6 vagónu z dekodéry + něco je musí táhnout a jsem ve vlakové soupravě na 7. Takže pase... Pokud to teda dobře chápu? V nastavení centrály na boční liště jsem nastavil vše na 6, ale to číslo mi není moc sympatické. Příklad budu mít dvě mašiny na dráze a k nim si chci přidat 8 a k druhé 7 vagónu, pochopitelně osvětlených, takže zase pase. Nechápu jak na to vyzrát a jestli vůbec lze?
Zdravím,
Obvykle se to dělá tak, že všechny vagóny mají stejnou adresu. Pak stačí v celé soupravě jedna lokomotiva a jeden vagón a tím vagónem se ovládají všechny najednou. Plus třeba koncový může mít jinou adresu, aby se mu zapnuli koncové světla zvlášť.
Obvykle se to dělá tak, že všechny vagóny mají stejnou adresu. Pak stačí v celé soupravě jedna lokomotiva a jeden vagón a tím vagónem se ovládají všechny najednou. Plus třeba koncový může mít jinou adresu, aby se mu zapnuli koncové světla zvlášť.
Pomohl Vám tento příspěvek, dejte prosím srdíčko. ❤
Vyřešil tento příspěvek Váš problém, označte jej prosím jako vyřešeno. ✔ - Pomůžete tak ostatním, kteří mohou mít podobný problém.
Děkujeme ZAVAVOV
Vyřešil tento příspěvek Váš problém, označte jej prosím jako vyřešeno. ✔ - Pomůžete tak ostatním, kteří mohou mít podobný problém.
Děkujeme ZAVAVOV