Zapojení modulu zpětného hlášení S88 Vyřešeno

Rady, otázky a návody k DCC produktům z e-shopu http://dccdoma.eshop-zdarma.cz/.
Odpovědět
Rosecký Martin
Příspěvky: 21
Registrován: 19.4.2021 07:07:33
x 3

Zapojení modulu zpětného hlášení S88

Příspěvek od Rosecký Martin »

Mám dotaz na zapojení modulu zpětného hlášení S88, jak zapojit více těchto modulů k 1 centrále? Hledal jsem na netu ale našel jsem schéma zapojení pouze 1 modulu. Jedná se o modul z produkce dccdoma číslo 55088, centrálu mám TCS. Díky za odpověď.
Uživatelský avatar
zavavov
Příspěvky: 339
Registrován: 16.3.2021 08:37:58
Bydliště: Brno
x 31
Kontaktovat uživatele:

Re: Zapojení modulu zpětného hlášení S88

Příspěvek od zavavov »

Dobrý den,
Váš dotaz jsem přesunul do správné kategorie - "Komponenty DCCdoma".

Ohledně modulu S88, tak ten má vždy dva RJ45 konektory (jsou to černé konektory jako pro připojení k LAN). Když dáte modul těmi konektory dolů, tak pravý konektor jde do centrály TCS a levý konektor je pro spojení s dalším modulem. Správné propojení je na obrázku níže.
s88.png
s88.png (236.74 KiB) Zobrazeno 1922 x
Pomohl Vám tento příspěvek, dejte prosím srdíčko. ❤
Vyřešil tento příspěvek Váš problém, označte jej prosím jako vyřešeno. ✔ - Pomůžete tak ostatním, kteří mohou mít podobný problém.
Děkujeme ZAVAVOV
Rosecký Martin
Příspěvky: 21
Registrován: 19.4.2021 07:07:33
x 3

Re: Zapojení modulu zpětného hlášení S88

Příspěvek od Rosecký Martin »

Děkuji, zatím mám objednáno, neměl jsem ten modul v rukách tak proto jsem se zeptal
Kapmor
Příspěvky: 14
Registrován: 15.3.2022 21:19:42

Re: Zapojení modulu zpětného hlášení S88

Příspěvek od Kapmor »

Zdravím,
Měl bych dotaz zda mám správnou domněnku a výše zmiňovaný modul zpětného hlášení by měl normálně fungovat na modulové stanici (trakce napájená přes centrálu uhlenbrock), když bych výstup z tohoto modulu připojil na zobrazení zpětné vazby FBO, případně do pc přes příslušnou centrálu (nesloužící pro napájení trakce) ovládající protokol s88.
Děkuji
Uživatelský avatar
zavavov
Příspěvky: 339
Registrován: 16.3.2021 08:37:58
Bydliště: Brno
x 31
Kontaktovat uživatele:

Re: Zapojení modulu zpětného hlášení S88

Příspěvek od zavavov »

Zdravím,
chvíli mi trvalo, než jsem pochopil, jak to myslíte. Je to tedy tak, že DCC by bylo z jedné centrály a S88 data by zpracovávala jiná centrála? Mělo by to fungovat.
Pomohl Vám tento příspěvek, dejte prosím srdíčko. ❤
Vyřešil tento příspěvek Váš problém, označte jej prosím jako vyřešeno. ✔ - Pomůžete tak ostatním, kteří mohou mít podobný problém.
Děkujeme ZAVAVOV
Kapmor
Příspěvky: 14
Registrován: 15.3.2022 21:19:42

Re: Zapojení modulu zpětného hlášení S88

Příspěvek od Kapmor »

zavavov píše: 8.11.2022 12:16:11 Zdravím,
chvíli mi trvalo, než jsem pochopil, jak to myslíte. Je to tedy tak, že DCC by bylo z jedné centrály a S88 data by zpracovávala jiná centrála? Mělo by to fungovat.
ano jak píšete. Jedna centrála zajistí DCC pro lokomotivy layoutu a S88 by šlo přes druhou umístěnou ve stanici. děkuji za odpověď ;)
Joseff
Příspěvky: 35
Registrován: 26.12.2022 17:32:36

Re: Zapojení modulu zpětného hlášení S88

Příspěvek od Joseff »

Dobrý den
Chci se zeptat jaký použít typ modulu pro vratné smyčky? centrala TCS-2děkuji za radu
Uživatelský avatar
zavavov
Příspěvky: 339
Registrován: 16.3.2021 08:37:58
Bydliště: Brno
x 31
Kontaktovat uživatele:

Re: Zapojení modulu zpětného hlášení S88

Příspěvek od zavavov »

Dobrý den,
měl by fungovat libovolný modul, který zvolíte, protože to na centrálu nemá až takový vliv. Několik informací k tomu najdete i v tomto vlákně: rady-a-postupy-f17/vratna-smycka-t32.html

Modul vratné smyčky býval i na e-shopu DCCdoma, ale díval jsem se, že už ho tam nemají.
Pomohl Vám tento příspěvek, dejte prosím srdíčko. ❤
Vyřešil tento příspěvek Váš problém, označte jej prosím jako vyřešeno. ✔ - Pomůžete tak ostatním, kteří mohou mít podobný problém.
Děkujeme ZAVAVOV
Odpovědět