Vyhybky problém Vyřešeno

Našli jste chybu u digitální centrály TCS nebo Android aplikace? Přidejte příspěvek do tohoto fóra a někdo se Vám bude brzy věnovat. Nezapomeňte si prosím přečíst pravidla, jak hlásit chyby!
gigi301
Příspěvky: 7
Registrován: 18.3.2021 05:42:51

Re: Vyhybky problém

Příspěvek od gigi301 »

Šlo by nahrát předchozí verzi software do centrály ? Aby to šlo vyzkoušet jestli to funguje nebo něco odešlo nic jiného mě nenapadá
Uživatelský avatar
zavavov
Příspěvky: 352
Registrován: 16.3.2021 08:37:58
Bydliště: Brno
x 31
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyhybky problém

Příspěvek od zavavov »

Bohužel vrátit se na předchozí verzi není momentálně možné. Můžete mi prosím poslat celý obsah Vaší SD karty v ZIP do soukromé zprávy? Zkusím přímo Vaše nastavení a podívám se, kde by mohl být problém.
Děkuji
Pomohl Vám tento příspěvek, dejte prosím srdíčko. ❤
Vyřešil tento příspěvek Váš problém, označte jej prosím jako vyřešeno. ✔ - Pomůžete tak ostatním, kteří mohou mít podobný problém.
Děkujeme ZAVAVOV
Uživatelský avatar
zavavov
Příspěvky: 352
Registrován: 16.3.2021 08:37:58
Bydliště: Brno
x 31
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyhybky problém

Příspěvek od zavavov »

Zdravím,
asi jsem přišel na to, kde je problém. Jen pro upřesnění - dekodéry příslušenství napájíte z DCC, že ano? nemají externí napájení, je to tak?
Pomohl Vám tento příspěvek, dejte prosím srdíčko. ❤
Vyřešil tento příspěvek Váš problém, označte jej prosím jako vyřešeno. ✔ - Pomůžete tak ostatním, kteří mohou mít podobný problém.
Děkujeme ZAVAVOV
gigi301
Příspěvky: 7
Registrován: 18.3.2021 05:42:51

Re: Vyhybky problém

Příspěvek od gigi301 »

Dekodéry příslušenství napájím externě.
Po aktualizaci vše zase funguje jak má .
Děkuji za ochotu
Naposledy upravil(a) gigi301 dne 6.4.2023 06:49:02, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
zavavov
Příspěvky: 352
Registrován: 16.3.2021 08:37:58
Bydliště: Brno
x 31
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyhybky problém

Příspěvek od zavavov »

Zdravím,
nahrál jsem před pár dny aktualizaci do Google obchodu, která umožňuje vypnout RailCom i na stříbrné TCS centrále. Můžete prosím zkusit, jestli to nevyřeší Váš problém?
Po aktualizaci stačí na záložce "CENTRÁLA -> Nastavení -> DCC" odškrtnout "DCC kompatibilní s RailCom". Mě to při mém testování právě pomohlo vyřešit problémy. Tak doufám, že i Vaše problémy to vyřeší.
Budu rád, když dáte vědět, jestli je vše v pořádku.
Děkuji
Pomohl Vám tento příspěvek, dejte prosím srdíčko. ❤
Vyřešil tento příspěvek Váš problém, označte jej prosím jako vyřešeno. ✔ - Pomůžete tak ostatním, kteří mohou mít podobný problém.
Děkujeme ZAVAVOV
Dancer
Příspěvky: 20
Registrován: 16.7.2023 10:34:58
Bydliště: Mníšek pod Brdy

Re: Vyhybky problém

Příspěvek od Dancer »

Dobrý den.
Mám čerstvě TCS-2 s aktuálním FW a verzí aplikace. Zjistil jsem, že musím mít vypnutý railcom v DCC, protože jinak mi občas nepřijde impulz pro přehození výhybky ze softwaru TrainController. Dále jsem zjistil menší problém s MM (verze 2.0), kdy při přepínání mezi Loko je hrozně dlouhý čas, než se přepne na další loko a někdy je potřeba několik stisků navíc. Napadlo mě, jestli to nemá spojení s rezervací lokomotiv ovladačům.
Centrála DR5000 :arrow: TCS, Traincontroller 7 gold, komponenty DCCdoma.
Uživatelský avatar
zavavov
Příspěvky: 352
Registrován: 16.3.2021 08:37:58
Bydliště: Brno
x 31
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyhybky problém

Příspěvek od zavavov »

Dancer píše: 27.8.2023 13:36:03 Zjistil jsem, že musím mít vypnutý railcom v DCC, protože jinak mi občas nepřijde impulz pro přehození výhybky ze softwaru TrainController.
Dobrý den,
jedná se o výhybky, které mají dekodér napájený z DCC signálu nebo dekodéry mají externí napájení. Bohužel u některých dekodérů, které nemají externí napájení je doporučeno mít vypnutý RailCom. Zatím na to neexistuje žádné jiné řešení, ale o problému víme. Pokud se problém vyskytuje u dekodérů s externím napájením, pak je to problém a budeme se tím dále zabývat. Pokud je to tak, napište prosím o jaké dekodéry příslušenství se jedná a zkusíme se na to podívat.
Dancer píše: 27.8.2023 13:36:03 Dále jsem zjistil menší problém s MM (verze 2.0), kdy při přepínání mezi Loko je hrozně dlouhý čas, než se přepne na další loko a někdy je potřeba několik stisků navíc. Napadlo mě, jestli to nemá spojení s rezervací lokomotiv ovladačům.
O tomto problému bohužel víme. Je to přesně tak, jak píšete. Trvá to kvůli ověřování, jestli je lokomotiva ovládaná jiným zařízením (respektive ty lokomotivy, které nejsou v seznamu centrály, tak je nemůže najít). Nicméně, je to asi složitější problém, ale pracujeme na jeho vyřešení.
Pomohl Vám tento příspěvek, dejte prosím srdíčko. ❤
Vyřešil tento příspěvek Váš problém, označte jej prosím jako vyřešeno. ✔ - Pomůžete tak ostatním, kteří mohou mít podobný problém.
Děkujeme ZAVAVOV
Dancer
Příspěvky: 20
Registrován: 16.7.2023 10:34:58
Bydliště: Mníšek pod Brdy

Re: Vyhybky problém

Příspěvek od Dancer »

Dobrý den,
Jedná se o dekodéry starší produkce Master a Slave (https://modelwiki.klfree.net/dcckoleje/elmag.html), které jsou napájeny externě.

Ještě se vyskytl problém, že nefungují automatické akce. Je slyšet, že centrála pošle výhybce impulz, ale v ní jen cukne a konec. Při použití 2 výhybek cukne v obou. Napadlo mě, jestli ten impulz pro Dekodér není příliš krátký? V akci se na výhybce sw6 zapne a sw7 vypne. Nedělá třeba paseku ten sw7=0, který přijde současně nebo těsně za 1. příkazem (sw6) a přeruší ho? Musí tam vůbec ten 2. příkaz být?
Je to jen teorie.

Děkuji
Centrála DR5000 :arrow: TCS, Traincontroller 7 gold, komponenty DCCdoma.
Dancer
Příspěvky: 20
Registrován: 16.7.2023 10:34:58
Bydliště: Mníšek pod Brdy

Re: Vyhybky problém

Příspěvek od Dancer »

Dancer píše: 28.8.2023 22:19:02 V akci se na výhybce sw6 zapne a sw7 vypne. Nedělá třeba paseku ten sw7=0, který přijde současně nebo těsně za 1. příkazem (sw6) a přeruší ho? Musí tam vůbec ten 2. příkaz být?
Je to jen teorie.

Děkuji
Tak jsem to otestoval tak, že na SD kartě v PC jsem zrušil řádky o SW7= 0 (pro výhybku 4 do odbočky) a na 2. akci SW6=0 (pro výhybku 4 rovně) a už to funguje. Bohužel aplikace TCS to tam hází automaticky.
Centrála DR5000 :arrow: TCS, Traincontroller 7 gold, komponenty DCCdoma.
Uživatelský avatar
zavavov
Příspěvky: 352
Registrován: 16.3.2021 08:37:58
Bydliště: Brno
x 31
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyhybky problém

Příspěvek od zavavov »

Dancer píše: 28.8.2023 22:19:02 Jedná se o dekodéry starší produkce Master a Slave (https://modelwiki.klfree.net/dcckoleje/elmag.html), které jsou napájeny externě.
Je zajímavé, že ani s externím napájení si s tím ten dekodér neporadí.
Dancer píše: 29.8.2023 23:58:28 Tak jsem to otestoval tak, že na SD kartě v PC jsem zrušil řádky o SW7= 0 (pro výhybku 4 do odbočky) a na 2. akci SW6=0 (pro výhybku 4 rovně) a už to funguje. Bohužel aplikace TCS to tam hází automaticky.
Děkujeme za nahlášení problému a vyzkoušení, pokusíme se chybu opravit, co nejdříve.
Pomohl Vám tento příspěvek, dejte prosím srdíčko. ❤
Vyřešil tento příspěvek Váš problém, označte jej prosím jako vyřešeno. ✔ - Pomůžete tak ostatním, kteří mohou mít podobný problém.
Děkujeme ZAVAVOV
Odpovědět