Potíže nejen s programováním po nové aktualizaci 1.4.2

Našli jste chybu u digitální centrály TCS nebo Android aplikace? Přidejte příspěvek do tohoto fóra a někdo se Vám bude brzy věnovat. Nezapomeňte si prosím přečíst pravidla, jak hlásit chyby!
apa

Potíže nejen s programováním po nové aktualizaci 1.4.2

Příspěvek od apa »

Dobrý den

Poslední dobou je toho po nové aktualizaci na 1.4.2 bohužel více. Již jsem psal o nereagování na funkce od 29+... a mám tady další potíž a to jsou neustále potíže při programování a úpravách v CV. Neustále to oznamuje červenou hlášku nelze načíst. Když to restartuji, tak se přečtení i načtení nové hodnoty někdy podaří, ale musím jednat rychle neb v zapětí to opět zčervená a nic nepřečte ani nenačte! Takto neustále dokola restartuji a čekám na štěstí, že něco přečtu a upravím... Nelze takto dále pokračovat, tak vlastně projekt úprav nemohu ani dokončit.
Další problém je v častém a nenadálém zmrazení a zobrazení okna o restartu, také jsem to tady již uváděl bylo to na telefonu Redmi Note 9 pro s Androidem 12. Problém se ale občas ukazuje dokonce už i na jiném modelu telefonu. Je to velmi nepříjemné, když zrovna jsou na trati rozjeté soupravy. Tohle se bohužel vyřešit dosud nepodařilo.

Děkuji za pomoc hlavně v potížích z programováním
S pozdravem apa
zavavov
x 32
Kontaktovat uživatele:

Re: Potíže nejen s programováním po nové aktualizaci 1.4.2

Příspěvek od zavavov »

Dobrý den,
moc se Vám omlouvám za způsobené potíže a také Vám děkuji za nahlášení problému. Se zápisem a čtením CV bohužel nejste první. Určitě se na vše podíváme, co nejdříve, ale je toho teď docela dost. Měli jsme 14 dní dovolenou, tak se to sešlo, ale nemějte strach, vše vyřešíme.

Ohledně problému s funkcemi 29+, tam už jsme chybu našli, jen není připravena nová aktualizace. Bude asi až se všemi opravami, které jsou nyní potřeba udělat.

K zápisu a čtení CV ještě možná mohu pomoci s následujícím:
1. Nastavit/zkontrolovat DCC napětí 15V (při nižším nefunguje správně)
2. Vypnout v nastavení centrály "DCC kompatibilní s RailCom" - tohle je u stříbrné centrály TCS zbytečné pokud nepoužíváte nějaké jiné moduly na čtení RailCom.

Ohledně restartu aplikace:
Děláme maximum, abychom aplikaci vyladili. V nastavení centrály je možné nastavit, co udělat, když dojde k odpojení zařízení (telefonu/tabletu) - je možné aby vše zastavila a nebo jen ovládané vlaky. Samozřejmě chápu, že i tak je to nepříjemné a budeme dělat maximum, abychom problémy odstranili.

Ještě jednou se moc omlouvám a také děkuji za Vaši trpělivost a že nás o chybách informujete.
Pomohl Vám tento příspěvek, dejte prosím srdíčko. ❤
Vyřešil tento příspěvek Váš problém, označte jej prosím jako vyřešeno. ✔ - Pomůžete tak ostatním, kteří mohou mít podobný problém.
Děkujeme ZAVAVOV
apa

Příspěvek od apa »

Děkuji za obsáhlé vysvětlení. Ano vím, že připravujete opravy a novou aktualizaci. Nevím jistě jestli mám nastaven RailCom, ale nějaké věci jsem tam odklikal. Myslím že Z21 a asi ještě něco. Mám to vše vypnout? Co mě tam vlastně stačí nastavit k základnímu a bezproblémovému provozu?Jezdím jen tak na třech nezávislých okruzích a vlastně kromě osvětlení vagónku a těch, které maj v sobě lištu i z dekodérem jezdím jen DCC mašiny. Nic na kolejišti, žádné doplňky, dekodéry, závory, návěstí a ani výhybky nemám zatím v elektrice.
Napadlo mě ještě vyzkoušet ovládání a čtení přes Multimaus a nebo digitální Multimaus Z21 Wlanmaus. Myslíte, že by to pomohlo od potíži a nebo maj problémy i ti co jezdí přes Multimausy?
Je to vůbec řešení?
Bohužel nemám v okolí nikoho, kdo by mi ho zapůjčil k vyzkoušení.

Děkuji
S pozdravem
apa

Děkuji
zavavov
x 32
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zavavov »

Pokud máte na mysli Z21 aplikaci nebo MultiMAUS ve spojení s centrálou TCS, pak to bude fungovat stejně jako do teď - řídí to vždy centrála. Pokud myslíte zapůjčit si jinou centrálu, pak ano, tam by to fungovat mělo. Bohužel v centrále TCS je u čtení CV stále nějaká chyba, kterou se snažíme najít.

Ohledně ideálního nastavení pro Vás:
Základní:
1. Akce po odpojení - doporučuji vybrat jednu možnost
2. Logování - vypnuto
3. Všechny vlaky po startu - vypnuto
4. DCC příslušenství po startu - vypnuto

DCC:
1. Výstupní napětí - 15V
2. DCC kompatibilní s RailCom - vypnuto

XNET - vypnuto
LN - vypnuto
Z21 - vypnuto
JMRI - vypnuto
Vyřešil tento příspěvek Váš problém, označte jej prosím jako vyřešeno. ✔ - Pomůžete tak ostatním, kteří mohou mít podobný problém.
Děkujeme ZAVAVOV
apa

Příspěvek od apa »

Dobrý den

Tak něco je špatně. Nastavil jsem...
logování - vypnuto
Všechny vlakypo startu - zapnuto
DCC příslušenství po startu - vypnuto
Výstupní napětí 15V.
DCC kompatibilní s RailCom - vypnuto
XNET - vypnuto
LN - vypnuto
Z21 - vypnuto
JMRI - vypnuto
Měření napětí v kolejišti 4,7V.???
Měření přímo z konektoru centrály 4,7V. ???
Takže netuším co vlastně je v háji? V sobotu jsem normálně jezdil, ale problémy jsou dlouhodobé.
zavavov
x 32
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zavavov »

Dobrý den,
Záleží čím a jak jste napětí měřil. Napětí je totiž střídavé obdélníkové.
Děkujeme ZAVAVOV
apa

Příspěvek od apa »

Teď jsem něco pročítal jak změřit napětí DCC. Údajně všechny voltmetry i ampérmetry jsou k ničemu. Prý se to nedá s tímto měřit. Jelikož téma změření DCC je pro mě, jako lajka složité jako cesta na měsíc, takže Pase.. Měřil jsem Voltmetrem 4.7V.AC v kolejích i v centrále, takže je to špatně.
Signál DCC a jeho změření, tohle mi vážně hlava nebere...
Jinak zkoušel jsem po tom vypnutí všeho, co jste mi radil znovu načítat. Vypnul jsem i demo, ale úspěch trval pouze velmi krátce. Podařilo se mi přečíst asi další 4 hodnoty a opět konec.
zavavov
x 32
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zavavov »

Máte pravdu, měření DCC nejde běžně měřit. Každopádně ověříme to a určitě se ozvu. Nejspíš bude chyba někde v softwaru. Začneme se tomu asi věnovat až začátkem příštího týdne, ještě dokončujeme jiné úkoly.

Děkuji za informace
Děkujeme ZAVAVOV
zavavov
x 32
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zavavov »

Zdravím,
tak jsem si udělal čas a vyzkoušel hned dvě centrály TCS (jednu starší a jednu novější). Obě ve verzi SW: 1.4.2 s Android aplikací verze 2.3.2 na Androidu 13, telefon SONY Xperia 1 IV.

Pokusil jsem se simulovat různé scénáře, ale vždy čtení proběhlo v pořádku. Jak po jednotlivých CV, tak i jako čtení adresy po kliknutí na políčko programovací koleje.

Zkoušel jsem pouze dekodéry ZIMO a LaisDCC. Jiné bohužel zatím nemám - plánuji ještě ESU. Mohu prosím vědět, jaké dekodéry máte?

A další věc, co mě ještě napadla, můžete prosím odpojit od centrály úplně vše, kromě LAN, napájení a PROG výstupu? Třeba to má nějaký vliv.

A ještě poslední nápad, před zapnutím odebrat i SD kartu a vyzkoušet centrálu bez SD karty. Pro připojení bude nutné zadat základní PIN (tedy 1234).

Dejte prosím vědět, jestli něco z toho mělo vliv na čtení CV. Jako poslední mě napadá, špinavé koleje.

Samozřejmě se problémům budu věnovat i dále.

Děkuji za spolupráci.
Děkujeme ZAVAVOV
apa

Příspěvek od apa »

Zdravím

Dnes vyzkoušeny všechny Vaše rady a bohužel nic.
Vyjmutá karta, také i načítání bez ní, očištění programovací koleje, zapojení jen Lan + programovací kolej a nic. Podařilo se max. přečíst 2 hodnoty.
Pak již je červené okno...

Matně si vzpomínám, že problémy z načtením a programováním předtím nebyly. ( Dekodéry Zimo a ESU Loksound5 ) Ale i tam někdy, ale jen opravdu zcela vyjímečně. Zato s tím neustálým resetem v okně se trápím již hodně, hodně dlouho. Navíc ten reset vyhazuje již i na jiných telefonech! Mimochodem nikde jsem nenašel možnost nastavení zastavení loko, když ten reset tam najednou vyskočí?

Možná je problémový konkrétní dekodér, který je v mašině. Jedná se o typ MSd3 s protokolem MFX od TRIXE toho času v loko 498.104 ALBATROS.
Na diskuzi modely biz je seznam CV která se na něm dají načíst, případně i upravit a je tam i postup. Bohužel mě se to během chvíle zastaví a je konec.

Předpokládám pak bohužel jediné, že konkrétně TCS centrála s tímto dekodérem prostě nehne.
Odpovědět