PeLi osvětlení vagónů a dlouhá adresa

Otázky zaměřené na digitální řízení modelové železnice, digitalizaci lokomotiv a vše o DCC.
Odpovědět
Eisenbahnmann

PeLi osvětlení vagónů a dlouhá adresa

Příspěvek od Eisenbahnmann »

Dobrý den, pořídil jsem si vnitřní osvětlení vagónů od PeLiho a narazil jsem na problém, který spočívá v tom, že pokud zadám jakoukoliv dlouhou adresu do CV17 a 18, aktivuju ji v 5. bitu CV29 (vše dle návodu), tak mě centrála dekodér pod zadanou (ani jinou) adresou "nevidí". Zkoušel jsem zadat "základní" adresu 3 (CV17=192, CV18=3) a centrála jej "nevidí" a ani nejde nic ovládat. To samé i pro adresy nad 9999 (např.: CV17=231, CV18=18), prostě nic :cry: Krátká a sdružená adresa funguje, ale dlouhá prostě ne, tak se chci zeptat, zdali s tím máte někdo zkušenosti? Osvětlení (dekodéry) jsou různých typů i data výroby a sw. verze (mám 7 dekodérů/osvětlení), proto mě napadá, zdali by nemohla nějak blokovat načítání dlouhé adresy dekodérů PeLi centrála TCS-2 :?: Do budoucna bych si chtěl pořídit od PeLiho dekodér pro T334 a tam bude nutností mít dlouhou adresu, tak bych tento problém rád vyřešil. Bohužel nemám ani možnost to vyzkoušet na jiných konkurenčních centrálách, zdali to není "bug" PeLiho dekodérů. :arrow: Ještě dodám, že dekodéry s dlouhou adresou konkurenčních výrobců (ZIMO, LENZ, KUEHN, ...) centrála TCS-2 normálně vidí.
Odpovědět